başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Mahşer günü hesaplaşacak insan topluluğu. O arkadan çevrilen işler, birbirinden çalınan hastalar, asistana yanlış yapıp grubu yakmalar... Hepsi bu gruptadır. Birlik beraberlik yoksa zor olan staj barajlarıyla beraber hayatınızı cehenneme çevirir.
selamlar öncelikle burası bir forum değil farkındayım ama durumumu anlatabileceğim başka platform yok, ben itü de uçak mühendisliği bitirdim bu sene ancak iş hayatı bana çok zorlu geliyor, sürekli kendini geliştirmek gerekiyor ve yarış içindesin ücret tatmin edici ama çalışma şartları zorluyor. lisedeyken diş düşünüyordum aslında biraz iyi bi puan yapınca çevremin de yönlendirmesiyle uçak mühisliğini yazdım. fakat halihazırda bana diş hekimliği daha cazip geliyor, belli bir muaynehanesi var ve her gün gidip geliyorsun, hep aynı insanlar, sıcak samimi geliyor. tekrardan diş okumamı tavsiye eder misiniz yaşım 24

Edit: işe yeni başlamanın vermiş olduğu tedirginlik, tempo, her meslekte olan; öğrencilikten sonra iş hayatına geçmenin zorlukları beni biraz depresyona sokmuştu. bundan dolayı mesleğimi ciddi sorguluyordum ancak gelip geçiciymiş bu hisler. özellikle diş hekimi olan değişik statülerde mesleğini icraaeden kişilerle konuşunca anladım ki benim durumum meslek şartlarından değil genel olarak bir işte çalışmanın verdiği zorluktan şikayetmiş. şuan gayet mutluyum meslek şartlarımın aynı ekonomik statüye sahip yeni başlayan bir diş hekimine göre kat ve kat iyi olduğunu biliyorum (sonrası tabiki her insana göre değişir), birçok açıdan iyiki bu tercihi yapmışım diyorum.
sınavda kafa karıştırmak ve şıklara amoksisilin klavulanik asit yazmamak için farmacıların doğru cevap olarak koyduğu şık. preparatı bulana patent bedava
temporamandibular rahatsızlıkları olan hastalarda kapanış bozukluklarıyla alakalı olan şikayetlerin tespitinde ve konservatif tedavisinde uygulanan, yapımında sert akriliğin tercih edildiği apereylerdir.
her diş hekiminin ilk hastasını aldığı bazılarının ilk hastasına isimler bile taktığı yer
Dusa hazırlanmayı bırakanların ve parası olmayan hekimlerin bulduğu az da olsa para kazandıran yöntem
Özellikle çocukların süt dişlerinde ilerlemiş çürük kavitelerinde , kanal tedavisi yerine uygulama yapılan , dişin kuron kısmında ki pulpa ve çürük dokusu çıkartarak, uygun olan tedavi edici dolgu maddeleriyle kapatılması işlemine denir.
Teorikte çok zorlamayan, pratiğe önem veren bir üniversite bence.Sosyal aktivite açısından da oldukça iyi, en azından derslerde çok zorlamadıkları için rahat rahat gezmeye vaktiniz olucak. Tabi pratikte ağlatabilirler haberiniz olsun, üniversitemizi tercih ettiyseniz peçeteleri alın şimdiden yanınızaaaa
Palatinal bant (damak kuşağı) (palatal strap)
Çift damak bağlantısı (anteropalatinal bant - posteropalatinal bar)
U-plak ( at nalı şeklinde plak)
Tam damak plağı (palatal plak)

Palatal plak : çok kısıtlı olarak kullanılır.iyi bir ana bağlayıcı değildir.rijit değildir.
Kendi aralarında haksız rekabetin veya hakaretin olmamasıyla daha da güzelleşebileceğine inandığım, gelecekte mensubu olacağımız mesleğin şartlarını iyileştirmek ve öğrencilerin bilincini artırmak için dahil olabileceğiniz en iyi meslek oluşumudur. Özellikle nüfusu yoğun odalarda görülen tekelleşme ve gruplaşmayı saymazsak birlik beraberliğin hissedildiği, aynı meslekleri yürüttüğünüz insanlarla samimi arkadaşlıklar kurabileceğiniz oluşumdur.
En az teknisyen kadar mesul müdür olan hekimin de suçlu olduğu illegal durumdur, meslegin itibari icinher görenin bilenin şiddetle şikayette bulunması gereken olaydir (bkz:) cekirdekten yetisme
2018 yılında İzmir’de faaliyetine başlamış, benim de ilk mezunlarından olacağım bölüm. Yeni açıldığı için eksiklikleri çok ancak ben göremesem de gelecekte iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
1987 yılında eğitim öğretime başlamış şuanda prof. dr. Nimet Ünlü hocamızın dekanlığını yaptığı, canım fakültem.
entry: Total(tam) diş kaybı olan ağızlarda yapılan diş eksikliklerini gidererek estetik görünümü sağlayan ya da sabit protezlerin yapılamadığı çok sayıda diş kaybı olan hasta tarafından takılıp çıkartılabilen protezlerdir.
Bu arkadaşlara (bkz:ders) çalışmak dışında hayatta yapılabilecek başka aktiviteler olduğunu da söylemek lazım.(bkz:spor) (bkz:sanat) .Vizyon gelişimi önemlidir.
Azar yemeden mezun oldum diyen hekimlere inanmayınız. Komplikasyonsuz, azarsız kimse mezun olmuyor maalesef. Azar yerken karşıdakini alttan alıyormuş gibi durup içinizden ağız dolusu küfür ederseniz bu süreci daha kolay atlatırsınız. Naçizane tavsiyemdir. Sen neden mutsuz duruyorsun? Neden su içtin? Neden oturdun? Sakşın tutamıyorsun, anons edemiyorsun, senden hekim olmaz gibi saçma sapan soru ve aşağılama cümlelerine maruz kaldığınızda ise karşıdakinin kulaklarının yavaş yavaş büyüdüğünü hayal ederseniz bu laflar etkisini çabucak yitirecektir.
Bu üniversite hakkında, bölüm bölüm incelemesi (özellikle perio ve cerrahi) konularında bilgisi fikri olanlar